Je studententijd wordt vaak omschreven als een van de leukste tijden in je leven. Dit is de tijd om te ontdekken wat je in de toekomst zou willen doen en waar jij voor staat. Het opdoen van relevante werkervaring is hiervoor essentieel. Zo kan je kijken wat leuk vindt en je differentiëren. De eerste stap naar een carrière heb je al gezet: je hebt immers voor een bepaalde studie gekozen. Naast studieverenigingen, stage en sociale activiteiten heb je waarschijnlijk ook een bijbaan. Met het nieuwe leenstelsel voor studenten is een bijbaan voor de meeste studenten simpelweg noodzakelijk om rond te kunnen komen. Maar een stabiel inkomen is niet de enige reden waarom veel studenten een bijbaan hebben. Veel studenten hebben een bijbaan als opstapje naar een echte baan later in hun carrière. Het wordt steeds belangrijker om een bijbaan te hebben die relevant is voor je studie en van toegevoegde waarde is op je C.V. Veel bedrijven eisen, ook bij junior functies, om relevante werkervaring. In dit artikel vertellen we jou waarom het zo belangrijk is om relevante werkervaring op te doen met een studiegerelateerde bijbaan.

Een relevante bijbaan voor tijdens jouw studie

Een studiegerelateerde bijbaan zegt veel over jouw persoonlijkheid

Als jij tijdens je studie al druk bezig bent met een studiegerelateerde bijbaan, zegt dit heel wat over jouw persoonlijkheid. Het laat zien dat je ambitieus bent en graag nieuwe dingen leert. Bij een bedrijf leer je namelijk de bedrijfscultuur goed kennen. Hierdoor wordt je je bewust van de gang van zaken binnen het bedrijf. Bovendien leer je hier hoe het is om verantwoordelijkheden te hebben en hoe je professionele gesprekken voert. Voor werkgevers is werkervaring  een sterke voorspeller voor jou competenties binnen een bepaalde functie. Als jij al drie jaar lang naar tevredenheid, is de kans groot dat jij je werkgever in de toekomst niet zal teleurstellen.

Je doet  sociale contacten op en breidt je netwerk uit

Naast het feit dat een studiegerelateerde bijbaan goed staat op je C.V. kom je ook nog eens in contact met mensen in jouw sector. Dit kan natuurlijk nooit kwaad. De mensen die jij tijdens je bijbaan ontmoet kunnen goed van pas komen in jouw latere carrière. Deze mensen kunnen je vaak aanbevelen bij het bedrijf waar zij werkzaam zijn, of je weer in contact brengen met andere personen binnen jouw vakgebied. Een groot netwerk kan je verder helpen in je latere carrière.

Je vergroot je netwerk met een studiegerelateerde bijbaan

Bij je studie doe je veel theoretische kennis op. Echter is het bij veel studies, voornamelijk op de universiteit, niet mogelijk om deze kennis tijdens je studie in de praktijk te brengen. Bij een studiegerelateerde bijbaan kan dit wel, en dit is ontzettend waardevol. Daarnaast claimen ervaringsdeskundigen dat ook toekomstige theorie sneller wordt opgenomen omdat onderdelen daarvan al tijdens een bijbaan aan bod zijn gekomen.

Een studiegerelateerde bijbaan geeft jou een steepje voor

Waar vind je een studie gerelateerde bijbaan?

Bij Proactive People Group bieden wij jou een carrière gerichte bijbaan waarbij je waardevolle ervaring opdoet. Bij Proactive People Group geven wij namens  onze opdrachtgevers advies aan klanten die hierom gevraagd hebben. De problematiek die wij tegenkomen is uitlopend. Vaak hebben deze klanten last van een of meerdere lichamelijke klachten. Daarom is de uitdaging telkens om een passende oplossing te vinden. Met jouw inzet en doorzettingsvermogen moet dit geen probleem zijn! Samen met de klant ga jij opzoek naar een passende oplossing door middel van jouw gedegen en persoonlijke advies. Hiermee kun jij oefenen met het herkennen van symptomen, het voeren van gesprekken met patiënten én een goed salaris verdienen. Zo verdien je bij ons beter dan in de horeca en bij een uitzendbureau.

Ben jij een geneeskunde student, een marketing student, een journalistiek student, een bedrijfskunde student , psychologie student, communciatie student of een andere relevante HBO- of Universitaire student? Klik dan hier! Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan kun je hier ook direct solliciteren voor een bijbaan in Rotterdam.