Veel studenten hebben een bijbaan in de horeca of bij een uitzendbureau. Dit komt omdat horecagelegenheden eigenlijk altijd wel opzoek zijn naar personeel. Of dit nou in een koffietentje, een chique restaurant of de lokale kroeg is, horeca bijbanen zijn er in overvloed. Het werk in de horeca kan leuk zijn, maar ook erg zwaar. Je staat de hele dag, loopt de benen uit je lijf en houdt er financieel weinig aan over. Daarentegen is een bijbaan in de horeca wel goed voor je sociale leven. Je houdt er vaak veel sociale contacten en soms zelfs vrienden aan over. Maar is dit het waard? Weegt het sociale aspect af tegen het zware werk en het lage salaris? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een horeca bijbaan en vertellen we je over een bijbaan in Rotterdam waar je én goed verdient, én leuk werk verricht.

De voordelen

Over het algemeen werken er veel gezellige mensen in de horeca. Je moet immers sociaal en klantvriendelijk zijn, anders kun je de fooi wel vergeten. Daarnaast kom je vaak terecht in een groot team van leeftijdsgenoten. Je deelt het lief en leed van wat er op de werkvloer gebeurt met je collega’s. Niet gek dat je snel een goede band met elkaar opbouwt.Vaak draai je lange shifts met elkaar en heb je genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Ook na werktijd is er vaak gelegenheid voor gezellig te kletsen onder het genot van een drankje. Kortom, een goede baan om je sociale netwerk uit te breiden.

De nadelen

Een horeca bijbaan heeft echter ook veel nadelen. Misschien wel het grootste nadeel is het salaris. Over het algemeen verdien je weinig met een bijbaan in de horeca. Je moet het vaak hebben van fooi. Dat legt ook nog eens extra druk op je. Je moet leuk, grappig en klantvriendelijk zijn, want dat vergroot de kans op fooi. Daarnaast is het werk wat je verricht intellectueel niet uitdagend. Als universitair student is dit waarschijnlijk wel iets waar je aan toe bent. Daarnaast zien toekomstige werkgevers een horeca bijbaan niet als relevante werkervaring. Een horeca bijbaan toont zeker doorzettingsvermogen, maar buiten dat staat het niet per se goed op jouw CV. Als laatste kan horecawerk ook nog eens behoorlijk zwaar zijn. Je staat immers de hele dag op je voeten en loopt van tafel naar tafel met een zwaar dienblad. Wegen al deze nadelen echt op tegen het sociale aspect?

Is een horeca bijbaan jouw kostbare tijd waard?

Na deze opsomming is het voor ons wel duidelijk. Een horeca bijbaan brengt meer nadelen dan voordelen met zich mee. Waarom zou je dan nog solliciteren op zo’n soort bijbaan? Als jij goed wilt verdienen met een leuke bijbaan waarbij je ook nog eens leuke collega’s hebt, dan hebben wij misschien wel wat jij zoekt.

Bij Proactive People Group geven wij namens één van onze opdrachtgevers advies aan klanten. Deze klanten hebben ons benaderd en willen dus graag horen wat jij te zeggen hebt. Het is belangrijk dat jij goed luistert naar de klant en perfect kan inspelen op zijn of haar wensen. Dit kan soms best een uitdaging zijn, maar wel een leuke. Samen met de klant ga jij op zoek naar een passende oplossing. Hier kun je werken aan je professionele gesprekstechnieken en doe je relevante werkervaring op. Ons kantoor is gevestigd in hartje Rotterdam, pal naast metrostation Beurs. Daarnaast kom je terecht in een gezellig, jong team van medestudenten. Ons motto is: work hard, play hard. Het lijkt al bijna te mooi om waar te zijn, maar met deze bijbaan verdien jij ook nog eens ontzettend goed. Afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring verdien je tussen de €12-€14 per uur. Zo wordt jouw harde werk ten minste goed beloont!

Ben jij je simpele baantje in de horeca zat en wil je echt goed gaan verdienen? Neem dan een kijkje bij onze vacatures of solliciteer hier direct. Ben jij een geneeskunde, bedrijfskunde, journalistiek, psychologie, marketing of communicatie student? Dan hebben wij een leuke bijbaan waar je relevante werkervaring opdoet voor jou!