Veel bedrijven maken gebruik van een externe antwoordservice, telefoonservice of klantenservice, maar wat is het verschil?. Allen kunnen ze de bereikbaarheid en dus de klanttevredenheid van uw bedrijf verhogen. Bovendien kunt u, door gebruik te maken van een dergelijke dienst, veel geld en tijd besparen. In dit artikel behandelen we de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende externe services.

Antwoordservice

Bij een antwoordservice worden al uw inkomende telefoontjes op professionele wijze beantwoord. Een van de belangrijkste factoren voor klanttevredenheid is de telefonische bereikbaarheid. Zelf merkt u vast wel eens dat het telefonisch beantwoorden niet altijd lukt. Dit kan zorgen voor ontevreden klanten of misgelopen potentiële klanten. Het opnemen van de telefoon kost immers veel tijd. Een antwoordservice lost dit probleem volledig voor u op. Al uw klanten worden netjes te woord gestaan en doorgezet naar de juiste persoon binnen uw bedrijf. U kan zelf vervolgens het moment kiezen waarop u het klantcontact voortzet. Op deze manier werkt u veel efficiënter, goedkoper en klantvriendelijker.

U zult geen kosten meer kwijt zijn aan het personeel dat de telefoon moet opnemen. Bovendien bespaart dat u en uw personeel een hoop tijd die besteed kan worden aan de kernzaken van uw bedrijf.

Bekijk hier alle voordelen van een externe antwoordservice.

Telefoonservice

Een telefoonservice is in feite hetzelfde als een antwoordservice. Een dergelijke service zorgt ervoor dat uw bedrijf altijd bereikbaar is voor al uw klanten en relaties. De juiste persoon binnen uw bedrijf krijgt vervolgens een email of bericht in uw systeem. In dit bericht staan alle nodige klantgegevens en aantekeningen van het gesprek. Zo kunnen uw medewerkers uw klanten goed helpen op het moment dat het hun uitkomt. Dit resulteert in een meer efficiënte inzet van uw personeel. Dit levert dus een enorme tijd- en kostenbesparing op. Vooral de business case maakt het extreem aantrekkelijk om u telefoonactiviteiten uit te besteden. Niet onbelangrijk: al uw klanten worden op professionele manier te woord gestaan. Dit verbetert de ervaring met uw bedrijf en het vertrouwen hierin.

Bekijk hier alle voordelen van onze telefoonservice.

Klantenservice

Bij een externe klantenservice worden uw klanten in het volledige proces geholpen. De klant wordt geholpen met allerlei klantvragen. Dit kan gaan over producten, bestellingen, services en al het overige waar de klant contact voor zou opnemen met uw bedrijf. Wanneer een potentiële klant contact zoekt kan een professionele klantenservice medewerker zelfs zorgen voor een order. Daarnaast kan een goedopgeleide medewerker ook zorgen voor upselling of cross-selling. Een goede externe klantenservice kan dus zorgen voor meer omzet en conversie. Soms loont het dan ook om niet alleen de klantenservice, maar ook de sales activiteiten uit te besteden. Een voorwaarden hiervoor is uiteraard dat dit gebeurt bij een partij die uw conversie verder kan verhogen en die schaalbaar opereert.

Een belangrijke factor voor een succesvolle klantenservice is professioneel, hoogopgeleid personeel. Dit personeel moet beschikken over specifieke kennis van uw bedrijf. Om deze reden bespreken wij met u uw wensen en vertalen wij dit naar een hoogwaardige opleiding voor uw persoonlijke klantenservice.

Klantenservice gaat dus verder dan een antwoord- of telefoonservice. Het is een mooie aanvulling voor uw bedrijf en kan een hoop werk uit handen van uw bedrijf nemen. Het verbetert bovendien niet alleen de klanttevredenheid, maar zorgt ook voor meer omzet. Een externe klantenservice is daarbovenop ook kostenbesparend. U hoeft tenslotte niemand op te leiden en hoeft hier ook geen personeel voor te werven. Uw bedrijf ervaart dus wel alle baten, maar niet alle lasten van een interne klantenservice.

Bekijk hier alle voordelen van onze klantenservice

Overeenkomsten

Nu dat we hebben gekeken naar het verschil tussen een antwoordservice, telefoonservice en klantenservice, is het tijd om te kijken naar de overeenkomsten. Bij alle externe services worden uw klanten op een professionele manier geholpen. Dit komt het imago van uw bedrijf of merk ten goede. Daarnaast kunnen wij, vanwege efficiëntie, al uw klanten altijd te woord staan. Zo worden alle belletjes altijd beantwoord en wordt uw klant altijd op vriendelijke en professionele wijze geholpen.  

Proactive People Group biedt alle drie de services op professionele wijze aan tegen de scherpste tarieven. Klik hier voor advies over welke service voor uw bedrijf geschikt is.

Voordelen van de services van Proactive People Group

  • Scherp geprijsd
  • Uitsluitend gespecialiseerd en hoogopgeleid personeel (HBO/WO)
  • Transparante tarieven
  • Effectieve werkwijze
  • Koppeling met uw systeem