Klanten die met een vraag naar uw bedrijf bellen willen zo snel mogelijk geholpen worden. Ze verwachten daarbij gelijk iemand te spreken die hun vraag snel en adequaat kan beantwoorden. Eindeloos in de wacht staan kan ervoor zorgen dat klanten vertrekken en het bij een ander bedrijf proberen. Een klantenservice die klanten professioneel te woord staan, maakt het verschil. U wil hierbij als bedrijf al uw klanten te woord staan, maar er zijn ook veel andere zaken die uw aandacht vereisen. Besteed daarom uw klantenservice uit aan een professioneel team die uw klanten doelgericht kan helpen. Ondek alle voordelen die het uitbesteden van klantenservice u te bieden heeft.

Hoe werkt de uitbesteding van klantenservice?

U kunt er zelf voor kiezen in hoeverre u uw klantenservice uitbesteed. U kunt de klantenservice gedeeltelijk uitbesteden of u kunt ervoor kiezen om de volledige klantenservice over te dragen aan een extern team. Hierbij bepaalt u zelf wanneer het team aan specialisten bereikbaar moet zijn voor uw klanten. Daarbij levert u zelf een script aan, wat aangeeft hoe de klantenservice moet fungeren. Het team van de klantenservice staat uw klanten telefonisch te woord of via de mail en koppelen terug wat er is besproken met de klant.

Voordelen van een goede klantenservice

Voordelen van het uitbesteden van de klantenservice

Door het uitbesteden van de klantenservice aan een specialistisch team hoeven uw klanten nooit te wachten, aangezien er altijd iemand klaar staat om ze telefonisch te woord te staan of om e-mails te beantwoorden. Dit gebeurt op een professionele en klantvriendelijke manier, waardoor uw klanten tevreden zullen zijn met de geleverde service. U hoeft zelf geen personeel in te huren, dat wordt voor u geregeld. Deze service is daarbij zeer kosten-efficiënt. Onderbezetting wegens ziekte, vakantie, of piekdrukte komen niet voor, waardoor klanten altijd een telefoniste aan de telefoon krijgen een geen voicemail.

Daarbij wil u tijdens drukte alle vragen kunnen beantwoorden, maar niet onnodig veel medewerkers hebben als het rustig is. Het uitbesteden van de klantenservice zorgt voor flexibiliteit en lost dit probleem op. Goede klantenservicemedewerkers zijn daarbij lastig te vinden. Door de klantenservice uit te besteden bent u verzekerd van een professioneel en gespecialiseerd team. Te allen tijde bent u op de hoogte wat er speelt in uw bedrijf. Elk gesprek via de mail of de telefoon wordt namelijk doorgestuurd naar uw bedrijf. Klanten hebben daarbij niet door dat u uw klantenservice heeft uitbesteed. Het gespecialiseerde team is volledig op de hoogte van de werkwijze en de diensten van uw bedrijf, waardoor het team klanten snel en vakkundig te woord kan staan. Ook ingewikkelde zaken zullen geen probleem zijn bij het uitbesteden van de klantenservice. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat uitbesteding een van de meest effectieve manieren van werken is. Dit blijkt onder andere uit een onderzoek naar de voordelen van uitbesteding. Er wordt hierbij werk geleverd vanuit een expertise, zodat een organisatie zich kan blijven focussen op de core business.

Voordelen van het uitbesteden van de klantenservice aan Proactive People Group

Bij de klantenservice van Proactive People Group staat uw klant centraal. Wij zorgen dat wij de vragen van uw klanten perfect beantwoorden, nieuwe kansen waarnemen en dat uw klant een prettige ervaring heeft. Of het nu gaat om tijdelijke bereikbaarheid, lange termijn, vakanties, pauzes of een de gehele werkdag, onze specialisten staan altijd voor uw klanten klaar. Wij bieden uw persoonlijke telefoniste met zeer uitgebreide bedrijfskennis.  

Naast de normale werktijden zijn wij ook inzetbaar in de avonden en in de weekenden. U hoeft daarbij geen contract bij ons af te sluiten. Uw abonnement kan namelijk dagelijks worden opgezegd. U bent verzekerd van een professionele en enthousiaste klantenservice die toegewijd is om uw doelen te behalen. Ons team aan specialisten zijn nauwkeurig en precies, beleefd en oplossingsgericht. Er is een perfecte beheersing van de talen Nederlands, Duits, Frans en Engels. Indien u klanten heeft uit andere landen, zorgen wij ervoor dat wij ons team hierop aanpassen met teamleden die de taal van uw klant als moedertaal beheersen.

Samenvattend biedt het uitbesteden van de klantenservice aan Proactive People Group de volgende voordelen:

  • Uitsluitend gespecialiseerd en hoogopgeleid personeel (HBO/WO)
  • Beschikbaar in de avonden en weekenden
  • Beheersing van de talen Nederlands, Duits, Frans en Engels
  • Effectieve werkwijze
  • Scherp geprijsd

Wij helpen u graag met uw organisatiedoelen! Voor een advies op maat, kunt u onze offerte hier aanvragen.