Je bent afgestudeerd en klaar om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan. Met een diploma vol goede cijfers onder je arm loop je bij je sollicitatie naar binnen. Na een half uur sta je echter weer op staat, enigszins ontdaan en zonder baan. De reden? Te weinig werkervaring..

Vandaag de dag is relevante werkervaring bijna belangrijker dan een goede cijferlijst. Veel bedrijven selecteren hun kandidaten op werkervaring, omdat ze weten dat iedereen die solliciteert op hun functie gekwalificeerd is. Belangrijker is dat je ervaring hebt opgedaan tijdens een (bij)baan en daarmee relevante kennis hebt in de sector waar je werkzaam in was. Met een goed gevuld CV heb je dus een streepje voor op andere kandidaten. Maar waar kun je het beste relevante werkervaring opdoen? En naar wat voor soort ervaring zijn werkgevers op zoek? Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

Soorten relevante werkervaring

Werkervaring is beter dan geen werkervaring. Toch zijn bedrijven op zoek naar bepaalde soorten ervaringen. Ervaring in de horeca toont zeker dat je een harde werker bent, maar het zegt verder niks over jouw capaciteiten op bijvoorbeeld een kantoor. Werkgevers zijn op zoek naar kandidaten met kennis binnen het vakgebied, en skills die aansluiten bij het soort werk dat hierbij komt kijken. Denk hierbij aan communicatieve vaardigheden zoals het voeren van professionele gesprekken. Wanneer je bijvoorbeeld al eerder op een kantoor hebt gewerkt, ben je je beter bewust van de gang van zaken op zo’n kantoor. Je weet wat er van je verwacht wordt en hoe de communicatie tussen de verschillende afdelingen verloopt. Hoewel je hierbij niet meteen denkt aan relevante werkervaring, is dat het zeker wel.

Een baan die goed staat op je CV

Waarom is relevante werkervaring zo belangrijk?

Als jij als student tijdens je studententijd een relevante bijbaan hebt, toont dat veel discipline. Je bent een harde werker en kunt je tijd efficiënt indelen. Een kanttekening hierbij is wel dat je deze baan langer hebt aangehouden dan een aantal maanden. Job-hoppen staat namelijk niet erg goed op je CV. Hoewel er natuurlijk veel redenen kunnen zijn waarom je maar een paar maanden bij een bepaald bedrijf hebt gewerkt, denkt een werkgever maar een ding: geen doorzettingsvermogen. Dit klinkt misschien oneerlijk, het is wel de harde waarheid. Natuurlijk kun je geen baan aanhouden waar je doodongelukkig van wordt. Je mag daarom best kritisch zijn tijdens je zoektocht naar een relevante bijbaan. Maar waar vind je een leuke bijbaan waar je relevante werkervaring op kunt doen voor een langere tijd? Bekijk ook eens onze vacature waarmee je veel relevante werkervaring kan opdoen. De vacature vind je op deze pagina, je kan hier ook direct solliciteren.

Waar kun je relevante werkervaring opdoen?

Het is niet altijd makkelijk om een (bij)baan te vinden waar je relevante werkervaring op kan doen. Ironisch genoeg zijn bedrijven die dit soort (bij)banen aanbieden vaak op zoek naar ervaren medewerkers. Dit geldt voor veel marketing bureau’s en andere corporates. Waar je dan wel ervaring op kunt doen die jou onderscheidt van de rest? Bij Proactive People Group! Bij Proactive People Group geven wij namens  onze opdrachtgevers advies aan klanten die hierom gevraagd hebben. De problematiek die wij tegenkomen is uitlopend. Vaak hebben deze klanten last van een of meerdere lichamelijke klachten. Daarom is de uitdaging telkens om een passende oplossing te vinden.

Voordelen van werken bij Proactive People Group

Naast relevante werkervaring krijg je bij Proactive People Group ook nog eens goed betaald voor jouw werkzaamheden. Ons team bestaat uit gemotiveerde en gedreven studenten. Daarom kun je bij ons zelf indelen wanneer en hoe vaak je komt werken. Onze werktijden variëren en je kunt bij ons terecht tussen 13:00 en 21:00. Daarbij doen wij niet moeilijk over contracten: als je goed bent in wat je doet, kun je zo lang blijven als je wilt!

Direct solliciteren bij Proactive People Group? Klik dan hier!